Zajímavosti o jídle

Vše, co se jídla týká. Najdete zde články o dietách a trendech ve stravování. Obchodech a restauracích, které jsou něčím zajímavé. Prostě o všem, co se dá sníst nebo se tam něco takového nabízí a nebo se to toho nějak jinak týká.

O jídle

03.12.2014 09:25
Jednou ze zásad makrobiotiky je konzumace pouze lokálních a sezónních potravin. Též řeší skladování potravin, teoreticky bychom měli vařit z čerstvých surovin, nebo skladovaných tak, jako kdybychom neměli ledničku ani mrazák. Nechci se zabývat přímo makribiotikou, o které si lze přečíst hodně...
29.10.2014 15:07
Pravidelný příjem Jíst se snažím pravidelně, pětkrát denně. Ve všedních dnech to není problém, o víkendech to většinou trochu vázne a hned to má dopad na mé trávení. Snažím se dodržovat zásadu sladkých svačin dopoledne a nesladkých odpoledne, aby měl organismus dostatek času na trávení a odbourání...
24.10.2014 10:36
Zásady zdravého stravování, kterými se řídím. Tyto zásady nejsou nijak lékařsky ani vědecky podložené, jsou to pravidla, která jsem během času, co se zajímám o stravování, nasbírala. Vždy jsem si vybrala, co se mi zdálo rozumné,  a hlavně mi tom bylo dobře. Samozřejmě na každého funguje něco...
22.10.2014 08:59
Ještě na stánkách najdete číslo Reflexu, kde je docela pěkný článek od JXD o zdravé výživě. Ve článku jsou porovnány zásady zdravého stravování doporučené od IKEM a pak zásady podle výzkumu z fakulty sportovních studií v Brně. Podle článku se trendy opět mění kvůli chybám ve starších zýzkumech a...
21.10.2014 16:21
Na seznamu je pěkný článek o denním stravování. Jsou to víceméně zásady, kterými se snažím taky řídit. U snídaní kritizují hotové instantní kaše. Pravdou je, že je to velice pohodlná a rychlé teplá snídaně. Jak tedy udělat zdravou instantní kaši?   
20.10.2014 16:34
Už jste někdy zkusili lyofilizované ovoce? Lyofilizace je sušení mrazem, detaily si můžete přečíst na wikipedii. Ovoce sušené mrazem chutná podle mě mnohem lépe než ovoce sušené běžným způsobem a především chutná přirozěji, též tak vypadá. Ovoce si zachovává původní barvy, chutě, vůni a údajně i...
19.10.2014 16:29
Semena šalvěje hispánské, známějsí jako chia semínka, mají vysoký obsah bílkovin a omega-3 mastné kyseliny a α-linolenové kyseliny a mají vysoce hydrofilní vlastnosti. Hodně se o nich lze dozvědět na stránkách, které se věnují pouze chia semínkám. Využítí pro běžcě je pěkně popsáno níže. Já...
18.10.2014 17:22
Tak konečně to někdo napsal na rovinu! Tuku se zbavíte pouze pokud tělo vydává energii. Bez fyzické aktivity tedy nikdo nikdy nezhubne.
18.10.2014 13:28
Už jste četli poslední test vaječných špaget? Popravdě jsem ještě nedošla tak daleko, abych si dělala domácí těstoviny. Zkusila jsem to jen párkrát, ale časově je to zbytečně náročné. Osobně už si kupiji těstoviny v pytlíku minimálně. Preferuji čerstvé chlazené těstoviny z farmářských trhů, tam...
18.10.2014 13:08
Už jste zkusili quinou? Nebudu vám psát rozsáhlé studie o tom, co je tato rostlina zač, to si můžete přečíst na wikipedii. Naposledy jsem zkoušela červenou quinou. Poprvé jsem o této rostlině četla v knize "Zrozeni k běhu" Zvláštní mi na této rostlině přijde, že stihne naklíčit už během 15 minut...
1 | 2 >>

Diskusní téma: O jídle

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek