Polévky
Výborná, hustá, jednoduchá, zdravá a neobvyklá. Ideální pro zimní večeře.
Půl hrnku červené čočky
Sklenice nebo konzerva cizrny ve slaném nálevu (ráda kupuji v DM)
Jedna brambora na zahuštění
Lžíce červené kari pasty
Půl cibule
Olej na osmažení
Würzel (vegeta), sůl na dochucení
Smetana...
Recept na téměř klasickou krémovou špenátovou polévku, ale pro zachování vitamínů používám čerstvý špenát a nenechám ho projít varem. I přesto je špenátová polévka výborná a snad i zdravější (pokud ji pak neohřejete v mikrovlnné troubě).
Balení listového špenátu
3 vetší brambory (záleží, jak...
Mrkvová polévka ideální na podzim na zahřátí.
Mrkve
Šťáva z pomeranče
Würzel (vegeta)
Zázvor nebo galgán
Limetkový list (není nutný)
Špetka chilli, případně špetka skořice
Mrkev očistíme a uvaříme ve vodě do měkka spolu se zázvorem a limetkovým listem. List a zázvor vyndáme, zbytek do...
Dýňová polévka může mít více variant, já vám zde nabídku dvě verze a budu ráda, když do diskuze případně přispějete s nějakou další.
Dýně (jedna malá, případně půlka velké)
Cibule
Brambora
Vegeta (würzel)
Olivový olej
Do klasické verze navíc
Lžíce...