Polévky

Výborná, hustá, jednoduchá, zdravá a neobvyklá. Ideální pro zimní večeře. Půl hrnku červené čočky Sklenice nebo konzerva cizrny ve slaném nálevu (ráda kupuji v DM) Jedna brambora na zahuštění Lžíce červené kari pasty Půl cibule Olej na osmažení Würzel (vegeta), sůl na dochucení Smetana...
Recept na téměř klasickou krémovou špenátovou polévku, ale pro zachování vitamínů používám čerstvý špenát a nenechám ho projít varem. I přesto je špenátová polévka výborná a snad i zdravější (pokud ji pak neohřejete v mikrovlnné troubě). Balení listového špenátu 3 vetší brambory (záleží, jak...
Mrkvová polévka ideální na podzim na zahřátí. Mrkve Šťáva z pomeranče Würzel (vegeta) Zázvor nebo galgán Limetkový list (není nutný) Špetka chilli, případně špetka skořice Mrkev očistíme a uvaříme ve vodě do měkka spolu se zázvorem a limetkovým listem. List a zázvor vyndáme, zbytek do...
Dýňová polévka může mít více variant, já vám zde nabídku dvě verze a budu ráda, když do diskuze případně přispějete s nějakou další. Dýně (jedna malá, případně půlka velké) Cibule Brambora Vegeta (würzel) Olivový olej Do klasické verze navíc         Lžíce...