Pro Adélku

Tato rubrika vznikla díky mé kamarádce, která se jednoho dne rozhodla jet na výlet do USA a už tam tak nějak zůstala. Vhledem k tomu, že prý chce začít vařit, najdete zde rady a triky pro začátečníky a občas i pro pokročilé. Dále tu jsou tipy na vaření z cest a na cestách a tak podobně. Samozřejmě se nemusíte jmenovat Adéla, abyste si to mohli číst.

Pro Adélku

31.03.2016 10:10
Jak vyložit pekáč pečícím papírem? Papír zmuchlejte, namočte a vyždímejte. Pak rozprostřete, kam je třeba ;)
12.03.2016 15:29
Jednoduchý a spolehlivý způsob jak rozkrojit rovně dortový korpus pomocí vlasce. Po obvodě si nožem vyznačte rýhu, kudy chcete řez vést, nezapomeňte ještě na drobný svislý řez, abyste pak obě části slepili k sobě v přesně stejném natočení. Po té obmotejte korpus vlascem, vlasec překřižte a táhněte...
04.02.2016 10:39
Kynuté těsto používáme na koláče, buchty, knedlíky, chleba, vánočky, pizzu... Složení se vždy liší, ale základní zásady pro práci s ním platí pro všechny recepty. Zde je pár triků a postřehů, když začínáte s kynutým těstem. Do pokrmů, které vaříme ve vodě, používáme mouku hrubou, klidně i...
04.11.2014 12:16
Chystáte se péct dort a přemýšlíte, jak ho ozdobit? Pár tipů najdete níže a nějaké obrázky jsou ve fotogalerii. Čokoláda  Čokoláda by se měla správně rozehřívat ve vodní lázni. Druhou možností je ale mikrovlnka, jen musíte být opatrní, čokoláda se v ní snadno připálí. Doporučuji dát do...
18.10.2014 18:31
Jak běžně zahušťujete krémové polévky jako jsou třeba brokolicová, dýňová nebo květáková? Já vždycky používala hladkou mouku. Ale pak mě kamarád naučil zahušťovat bramborou. Bramboru dáte vařit nakrájeou na malé kousky spolu se zeleninou a pak vše společně rozmixujete. Nemusíte tedy řešit problém s...
18.10.2014 11:12
Jak nahradit hrubou mouku, když si chcete v zahraničí uvařit třeba knedlíky? Nahraďte rubou mouku semolinou. Semolina je mouka, která se používá na výrobu domácích těstovin a v zahraničí je narozdíl od hrubé mouky běžně k dostání. Semolina je trochu hrubší než naše mouka, takže doporučuji naředit...

Diskusní téma: Pro Adélku

Pro Terezku

Terez 29.10.2014
A já svojí rubriku nemám..smutním :D

Re: Pro Terezku

Cookingstars 12.11.2014
Ty jsi hlavní degustátor ;) tak nesmutni

Přidat nový příspěvek